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2003 REQUEST FOR FULL PROPOSALS (STEP 2)

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS (FAQs)

COST MATCH

Are matching funds needed for the following:


A.
CEQA tasks for a capital project?



B.
Design tasks of a capital project?


C.
Monitoring tasks of a capital project?


D.
Administration of capital tasks?


E.
Report development for capital tasks?

Yes, matching funds are needed for all of the above.  All project costs directly related to capital costs require a match.  See section 32025 of the Public Resources Code at www.leginfo.ca.gov for a full definition of capital costs as they relate to these grant programs.  

See page 8, under Cost Match Requirements. The first paragraph, second sentence implies by default that the Cost Match requirements apply to all 319 grants.  In the past, 319 grants required a 40% match for the total cost of the project.   Does this mean that the 40% match requirement for the total cost of the project no longer applies, and the only match required for 319s will be for grants with capital cost projects?

We currently require a minimum 15% match for all 319 projects; in the past, it was 40%.  The match is based on the total project cost (match + 319 funding = total project).  All 319 projects are considered capital cost projects.  319 projects are intended to be "implementation" projects, so we are looking at the project in totality.  

Note that projects from this grant cycle will be funded out of the federal fiscal year 2004 funds for which the SWRCB applies in May.  The 15% match does not apply to projects previously approved under FFY 2003 or earlier funds; the 40% match requirement still holds for those previously approved projects.

See page 8, under Cost Match Requirements. The first paragraph, second sentence states "These requirements do not apply to Proposition 13 Watershed Protection Program, or the Proposition 13 and Proposition 50 CALFED Watershed Program grants".  The way this is written, it appears that the grants mentioned above have no cost match requirements.  Regional Board Staff was under the impression that the legislative language in Prop 13 required a 10% match.  Can you please clarify what the cost match is, if any, for the grants mentioned above?

There is no match required for the listed programs.

Page 9.  Under Cost Match Requirements. In italics, it states, " For project capital costs of $250K to $999K, inclusive, a 15 percent cost match is required.  For projects in which the capital cost portion is less than $250K, is there any match?

We are not funding any projects under $250,000, except planning projects under certain grant programs.  Those planning projects have a funding range of $100,000 to $200,000 and there is no cost match.  If a project had a capital cost of under $250,000, the match required would be 15 percent of those capital costs.

Can funds spent before the contract is implemented be counted as match funds?

If match funds are required, they will only count if the match expenditure occurs during the contract period (after the start date of the contract and before the end date).  If no match is required then the proponent can indicate what outside expenses are related to the project in the narrative.
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