State Water Resources Control Board Workshop on the Status on Phase 1 of the Salton Sea Management Program

April 20, 2022 at 2:00 pm Public Agenda

Notice for the workshop is available online at:

https://www.waterboards.ca.gov/waterrights/water issues/programs/salton sea/

Time	Item
2:00–2:10 (10 minutes)	Introduction of Item by Board Chair
2:10–2:20 (10 minutes)	California Natural Resources Agency Wade Crowfoot, Secretary for California Natural Resources Agency
2:20–2:35 (15 minutes)	Elected or tribal officials or their designated representative
2:35–2:45 (10 minutes)	State Water Board Staff Presentation Stephanie Holstege, Sr. Environmental Scientist Specialist
2:45–3:30 (45 minutes)	Salton Sea Management Program Update by California Natural Resources Agency
3:30–3:45 (15 minutes)	Arturo Delgado, Assistant Secretary for Salton Sea Policy Panel 1: Colorado River Basin Regional Water Quality Control
,	Board Paula Rasmussen, Executive Officer
3:45–3:55 (10 minutes)	Break
3:55–4:15 (20 minutes)	Panel 2: Air quality authorities South Coast Air Quality Management District: Andrea Polidori, Director of Monitoring and Analysis Imperial County Air Pollution Control District: Matt Dessert, Air Pollution Control Officer
4:15–4:45 (30 minutes)	Panel 3: Local entities Imperial Irrigation District: Tina Shields, Water Manager Imperial County: Esperanza Colio Warren, Deputy County Executive Officer Salton Sea Authority: Patrick O'Dowd, Executive Director/General Manager
4:45–5:05 (20 minutes)	Panel 4: Federal entities U.S. Bureau of Reclamation: Stacey Wade, Deputy Regional Director U.S. Geological Society: Mike Chotkowski, Science Coordinator U.S. Army Corps of Engineers, Kyle Dhal, Section Chief

5:05–5:25 (20 minutes)	Panel 5: Wildlife and community-based organizations Audubon California: Dan Orr, Senior Spatial Analyst Pacific Institute: Michael Cohen, Senior Researcher Comite Civico de Valle: Janira Figueroa, Community Engagement Team Alianza Coachella Valley: Sahara Huazano, Director of Programs Leadership Council for Justice and Accountability: Mariela Loera, Policy Advocate
5:25–5:45 (20 minutes)	Panel 6: Community Members Ed Luna, Elizabeth Jaime, Lupita Molina
5:45–6:15 (30 minutes)	Break
6:15 to as needed based on attendees	Public Comment
7:35–7:45	Break (within Public Comments)
Once public comment concludes (15 minutes)	Board Member Discussion and Closing Comments